Talvine koolivaheaeg pakub noortele tervist edendavaid tegevusi

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktiivne puhkus on tervisele kasulik.
Aktiivne puhkus on tervisele kasulik. Foto: JEWEL SAMAD/AFP

Jaanuaris on 10–15aastastel noortel võimalus veeta koolivaheaja viimane nädal eriti sisukalt – tulemas on lõbus koolivaheaja programm, kuhu on oodatud osalema kõik huvilised.

Koolivaheajal saab Tondiraba jäähallis vaid ühe euro eest uiske laenutada ja tasuta uisutada, Rocca al Mare Koolis kokandusõpetaja juhendamisel toite valmistada ning erinevaid toiduaineid ja nende tervislikke omadusi tundma õppida, teatas Tallinna Spordi- ja Noorsooamet. Tegevused toimuvad kolmel päeval – 4., 6. ja 8. jaanuaril.

Programm algab esmaspäeval, 4. jaanuaril Rocca al Mare Kooli köögis toimuva kokkamisringiga, kus õpitakse soodsatest ning käepärastest toiduainetest valmistama pearooga ning magustoitu. Töötuba viib läbi kooli kodundusõpetaja Kaie Mei, kes annab ka soovitusi, kuidas toitu isuäratavalt serveerida. Lisaks sellele tutvustatakse 2016. aastal jõustuvaid toidusoovitusi, millest tervislikul ja tasakaalustatud toitumisel lähtuda.

Töötuba toimub kell 11–14 ja on osalejatele tasuta.

Kolmapäeval, 6. jaanuaril on noored oodatud Tondiraba jäähalli, kus kell 13.50–14.50 saab laenutada ühe euro eest uiske ning kasutada tasuta vaba jääd. Kohale saab tulla ka oma uiskudega ja sel juhul on jää kasutus prii.  

Reedel, 8. jaanuaril, kell 11.30–13.30 toimub Tallinna spordi- ja noorsooameti ruumides, aadressil Suur-Ameerika 35, põnev töötuba, mida viib läbi Tervise Arengu Instituut. Räägitakse sellest, kuidas toitumine ja liikumine mõjutavad meie enesetunnet ning mil moel erinevad meeled avaldavad mõju toidu maitse tajumisele. Kohapeal saab ise järgi proovida, mismoodi toit maitseb ja lõhnab siis, kui silmad on kinni seotud või kuidas söögi värvus mõjutab meie toidueelistusi.  

Kuna kohtade arv on piiratud, on kõigis tegevustes osalemiseks vaja eelnevalt registreeruda Tallinna noorteportaalis. Registreerimine lõpeb hiljemalt 31. detsembril või kuni kohti jätkub!

Jõuluvaheaja tegevused toimuvad Tallinna Spordi- ja Noorsooameti «Noorte terviseteadlikkust ja -käitumist edendava programmi» raames ja on seotud tervisliku toitumise ja liikumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles