Selgus farmaatsiaauhinna saaja

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stipendiumi saanud Annela Toom kavatseb selle kulutada enesetäiendamisele.
Stipendiumi saanud Annela Toom kavatseb selle kulutada enesetäiendamisele. Foto: Niall Carson/PA Wire/Press Association Images

Eesti Akadeemiline Farmaatsia Selts ja Gedeon Richter andsid välja 1000 eurose stipendiumi.

Eesti Akadeemiline Farmaatsia Selts (EAFS) ja Ungari ravimifirma Gedeon Richter andsid välja järjekorras teise stipendiumi suurusega 1000 eurot, teatas Tartu Ülikooli Arstiteaduskonna Farmaatsia instituut. Stipendiumi sai Tartu Ülikooli proviisoriõppe 5. kursuse tudeng Annela Toom töö eest «Haavaraviks sobivate klooramfenikooli sisaldavate nanofiibrite stabiilsusuuring».

Tartu Ülikooli Arstiteaduskonna Farmaatsia instituudi juhataja Ain Raali sõnul inspireerib teist aastat välja antud auhind tudengeid üha enam. Eelmisel aastal esitati konkursile vaid üks nõuetekohane töö, kuid sel aastal suhteliselt võrdselt tugeva tasemega uurimistööd. «On selgelt näha, et stipendium tugevdab antud valdkonnas tehtavate uurimistööde taset. Annela Toomi poolt tehtu ja esitatu eristub teistest nii sisu teadusliku aktuaalsuse kui ka tehtud töö hulga ja kvaliteedi, hea vormistuse ning eduka kaitsmise poolest,» sõnas Raal.

Stipendiumi saavad taotleda Tartu Ülikooli proviisoriõppe üliõpilased, kes on teostanud oma uurimistöö farmatseutilise tehnoloogia valdkonnas või sellega lähedalt seotud valdkonnas ja kaitsnud uurimistöö positiivsele hindele. Stipendiumi saamisel on määravaks uurimistöö valdkondlik sobivus, valitud uurimisteema olulisus farmatseutilises tehnoloogias, töö kvaliteet ja originaalsus ning üliõpilase panus töö valmimisel.

Auhinna võitnud Annela Toom on Tartu Ülikooli proviisoriõppe 5. kursuse tudeng ja tema uurimistöö eesmärk oli uurida klooramfenikooli sisaldavate nanokiudude kasutamise perspektiivi haavaravis. Nanokiud ehk nanofiibrid on kiud, mille läbimõõt ei ületa 100 nanomeetrit. Nanokiududega saab liita mitmesuguseid raviained, mis võib pakkuda uusi võimalusi haavade ravimisel.

Anneli Toom ei ole veel päris kindel, kes temast pärast õpingute lõpetamist täpselt saab. «On mitu valikut, kuhu pärast lõpetamist suunduda. Võimalik on end teostada nii apteegis, ravimfirmades, tööstuses, teaduses kui ka paljudel muudel aladel. Kuna kõik alad pakuvad erinevaid võimalusi sihtide seadmiseks ning saavutamiseks, on minu tulevikuvisioon veel teostamisel,» ütles Toom. Saadud stipendiumi kavatseb ta investeerida enesetäiendamisele Eestis või välismaal.

Uurimistöö juhendaja oli Urve Paaver (PhD, farmaatsia), Tartu Ülikooli Arstiteaduskonna Farmaatsia Instituudi farmatseutilise tehnoloogia vanemassistent.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles