Perearstid pole uute tervisetõendite tulekuks valmis

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljakirjutamise keelamisega ennetatakse ravimi kuritarvitamist.
Väljakirjutamise keelamisega ennetatakse ravimi kuritarvitamist. Foto: SCANPIX

Perearstide seltsi teatel pole perearsti ja -õed valmis väljastama alates 4. jaanuarist uutmoodi tervisetõendeid ning leiavad, et inimesi pole uneapnoe uurimise kohta piisavalt teavitatud.

Nimelt peavad perearstid hakkama tervisetõendi väljastamisel mõõtma ka patsiendi kaelaümbermõõtu ja kehamassiindeksit, kirjutab meditsiiniuudiste portaal Med24.

Muudatus on seotud obstruktiivse uneapnoe sündroomi lisamisega mootorsõidukijuhi tervisenõuetesse ja meditsiiniliste vastunäidustuste loetelusse.

«Eesti inimesed ei tea, et neid hakatakse uneapnoe kohta testima-uurima ja et on oht, et nad ei saa kohe tõendit või ei saa seda üldse, kuna seaduses on ravita uneapnoe absoluutne vastunäidustus,» ütles perearstide seltsi juht Diana Ingerainen. Tema hinnangul pole inimesi sellest teavitatud.

Ingerainen tegi sotsiaalministeeriumile ettepaneku lükata uutel tingimustel tõendite väljastamine pool aastat edasi, et teha teavitus ja vastavad koolitused perearstidele ja pereõdedele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles