Meestearst: eesnäärmega seotud haigusi esineb rohkem meie piirkonnas

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meestearst Margus Punab.
Meestearst Margus Punab. Foto: Margus Ansu

Eestis esineb igal aastal üle tuhande eesnäärmevähi juhu, meestearsti Margus Punabi sõnul on suure arvu taga oma osa ka kliimal.

«Tegelikult eesnäärmemuresid, mitte ainult vähki, vaid ka põletikku ja healoomulist suurenemist, esineb rohkem põhjalas, parasvöötmes, meie piirkonnas. Külm ja niiskus - need on olulised riskitegurid,» tõdes Punab ETV saates «Jõulutunnel», vahendas ERRi uudisteportaal.

Ta märkis, et tõenäosus eesnäärmevähki surra on tänapäeval oluliselt väiksem kui paarkümmend aastat tagasi.

Arsti sõnul on suurem probleem maapiirkondades elavate meestega ja seetõttu ongi tema sõnul vaja naha- ja eesnäärmevähi varajaseks diagnoosimiseks mobiilset kabinetti, mille jaoks tänavune «Jõulutunnel» raha kogub.  

Punab lisas, et Tallinnas ja Tartus on arstiabi kättesaadavus väga hea, kuid mujal on kümneid tuhandeid mehi, kes pole nende muredega kunagi arstile läinud ning tänu sellele bussile jõutakse ka nendeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles