Sel aastal sai lastefondilt abi rohkem lapsi kui kunagi varem

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ Kliinikumi lastefondi tegevjuht Sandra Liiv.
TÜ Kliinikumi lastefondi tegevjuht Sandra Liiv. Foto: Kristjan Teedema

SA TÜ Kliinikumi Lastefond toetas tänavu annetajate abiga 435 last üle Eesti, keda aidati aasta jooksul kokku ligi 231 000 euroga.

Lastefondi poolt tänavu kas ühekordse või igakuise toetussummaga abistatute seas oli raskelt haigeid lapsi peaaegu igast Eesti maakonnast. Kui 2014. aastal sai fastefondilt abi 307 last, siis tänavu jõudis fond aidata 128 last rohkem.

Lastefondi tegevjuht Sandra Liiv tunneb suurt heameelt, et fond on jõudnud rohkemate laste ning peredeni ning vähendanud seeläbi perekondade arvu, kes end lapse ravitingimuste parandamisel üksi tunnevad. «Loodame, et suudame tulevikus leida võrdväärselt ka annetajaid, kes meid laste abistamisel toetavad. Aitäh, et olete aidanud meid aidata,» sõnas ta.

Väljamakstud toetustest 68 000 eurot moodustab TÜ Kliinikumile ja teistele haiglatele soetatud aparatuur. Suurim raskelt haigete laste ja perede kodust toimetulekut parandanud toetussumma (ligi 44 000 eurot) läks tänavu sügava ja raske puudega laste hoiuteenuse rahastamiseks, sealhulgas nii koduse lapsehoiu-, tugiisiku- kui hoiukoduteenuse toetamiseks.

Seoses sellega, et alates novembrist hakkas sotsiaalkindlustusamet Euroopa sotsiaalfondi toel rahastama senisest suuremas mahus sügava ja raske puudega laste tugiteenuseid, annab ka lastefond 1. jaanuariks enamiku puuetega laste hoiu- ja teiste tugiteenuste rahastamisest üle riigile.

Lisaks hoiuteenusele kulus märkimisväärne osa väljamakstud toetustest tänavu ka toidusegusid vajavate laste abistamiseks. Kokku panustati kaheksale lapsele toidusegude soetamiseks ligi 18 000 euro väärtuses.

Rahamahukuselt kolmandaks, kuid fondi suurimaks ja olulisemaks projektiks oli asenduskodude laste teraapiate rahastamine, millesse panustati ligi 13 000 eurot ning oldi abiks 96 lapsele. Aasta jooksul aidati lastele psühholoogilise, eripedagoogilise ja logopeedilise toe võimaldamisel nii Vinni Perekodu, Haapsalu Hoolekandekeskust, Elva Perekodu kui Tudulinna asenduskodu.

Annetusi laekus lastefondile 2015. aasta jooksul ligi 340 000 eurot. Selle aasta jooksul toetustena välja makstud summast ülejääv osa suunatakse abivajajate abistamiseks uuel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles