Tuulerõuged kinnitavad saarel kanda

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulerõuged on tavaline lastehaigus, mille tagajärjel tekivad nahale villid ja koorikud. Ohtlikke tüsistusi tekitab see vastsündinutele.
Tuulerõuged on tavaline lastehaigus, mille tagajärjel tekivad nahale villid ja koorikud. Ohtlikke tüsistusi tekitab see vastsündinutele. Foto: Elmo Riig / Sakala

Saaremaal registreeriti tuulerõugeid tänavu novembris ja detsembris rohkem kui terve eelmise aasta jooksul kokku.

Tuulerõugetesse haigestumist registreeritakse aastaringselt, kuid viimase kahe kuuga on Saaremaal registreeritud 55 haigusjuhtu – novembris 25 ja detsembris 30 juhtu, kirjutab Saarte Hääl.

«Need viimased 30 juhtu viitavad ilmselt sellele, et Saaremaal on tuulerõugetesse haigestumine tõusutendentsis,» nentis terviseameti epidemioloogianõunik Kuulo Kutsar ja lisas, et neile teadaolevalt on lasteaedades haigestunud terved rühmad.

Kuigi üldiselt ollakse seisukohal, et tuulerõugete läbipõdemine annab eluaegse immuunsuse, ütles Kutsar, et immuunsus võib aja jooksul ka nõrgeneda.

«20-ndates ja 30-ndates aastates täiskasvanutel, kes on tüüpilisi tuulerõugeid kindlasti põdenud, immuuntase tõenäoliselt püsib ja nakatumisoht on minimaalne, kuid mida aasta edasi, seda kõrgemaks võib nakatumisoht täiskasvanutel aga kujuneda,» lisas ta.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles