Tasub teada: iPhone võib päästa elu

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekraanilukust vasakul asub Medical ID, kust võib leida vajaliku informatsiooni telefoni omaniku kohta.
Ekraanilukust vasakul asub Medical ID, kust võib leida vajaliku informatsiooni telefoni omaniku kohta. Foto: Ekraanitõmmis Facebook'ist

IPhone rakendus aitab õnnetuspaigal viibijatel ja ka kiirabitöötajatel telefoni abil kindlaks teha olulise informatsiooni kontaktivõimetu telefoni omaniku kohta.

IPhone omanikel on juba üle aasta olnud võimalik kasutada rakendust Medical ID, ehk eesti keeles meditsiini andmete rakendus. See tähendab, et kui iPhone omanik satub õnnetusse, kus ta ise on kontaktivõimetu, siis saab vajaliku info kätte tema telefonilt, isegi kui sellel on ekraanilukk peal.

Rakendusse on võimalik kirja panna oma lähedaste numbrid, kellega tasuks ühendust võtta õnnetuse korral. Samuti saab jagada informatsiooni oma allergiate, veregrupi ja meditsiinilise seisukorra kohta.

Rakendus toimib vaid iPhonedel, mille operatsioonisüsteem on kas iOS8 või uuem. Rakenduse kasutamine ei ole kohustuslik.

Kuigi rakendus on mõeldud selleks, et kiirabitöötajad saaksid kiiret infot ohvri tervisliku seisu kohta, tuleks kindlasti üle vaadata, kas see mida sa jagad on ohutu. Alati on võimalus, et telefon võib sattuda valedesse kätesse, kes saavad seda informatsiooni enda kasuks ära kastutada, mistõttu tasub enne pikalt mõelda kas ja kui palju infot enda kohta jagada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles