Noore isa südamlik abipalve läks eestlastele hinge

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enneaegselt sündinud pisipoiss viibib praegu intensiivravis.
Enneaegselt sündinud pisipoiss viibib praegu intensiivravis. Foto: Fred Martin

Eile õhtul palus sotsiaalmeedias kaasmaalastelt abi enneaegselt sündinud poisi isa, kelle üleskutse liigutas paljusid eestlasi.

Enneaegselt sündinud beebi isa Fred Martin palus eile õhtul sotsiaalmeedia vahendusel abi elamispinna leidmisel, sest ta soovis olla lapsele lähedal ja talle näidata, et tasub elu eest võidelda ja vanemate rõõmuks suureks kasvada.

Noore mehe palvet jagati Facebookis üle 3600 korra ja tema kommentaarid lisas meeldivate hulka üle tuhande inimese. Martin sai ühe päeva jooksul palju abipakkumisi ja leidis vajaliku poolmuidu öömaja Tallinnas ühe päevaga.

Mees kirjutas Facebookis, et otsib kuuks ajaks soodsat elukohta Mustamäele lastehaigla lähedusse, sest tal puudub ravikindlustus, mistõttu tal ei ole võimalik maksta kuu aega perepalati eest. Ta soovis öömaja umbes 100 euro eest kuus ja leidis selle juba täna hommikuks. Korter on lastehaiglale lähedal.

«Haiglasse minekuks kulub kümme minutit kõndides, kolm minutit joostes,» ütles Martin. Võõrustajad on tema sõnul südamlikud inimesed, kes lubasid talle isegi Tallinna bussijaama vastu tulla.

Pisipoiss sündis 29. detsembri hommikul kuue ja poole kuu vanuselt teel Kuressaarde, kust ta viidi helikopteriga Tallinna lastehaiglasse. Lapse ema, kes on Martini sõnul hea tervise juures, kirjutati haiglast välja täna hommikul. Lapse seisund on isale teadaolevalt stabiilne, kuid arstid ei ole vanematele veel midagi kindlat öelnud. «Öeldi ainult, et poisil läheb üle ootuste hästi, kuid ta on intensiivravis ja võitleb elu eest,» ütles Martin.

Isa sõnul on näha, et pisipoiss on võitleja ja niisama lihtsalt alla ei anna. «Ta on küll intensiivravis, sest tal ei ole veel kõik organid niimoodi välja kujunenud, nagu eluks vaja, kuid olukord ei ole kohe kindlasti lootusetu.»

Fred Martin on ise pärit lastekodust ja üles kasvanud Tallinnas, kuid armastus viis ta lapse ema juurde Saaremaale. Ta on hariduse poolest turvatöötaja ja kuni 2014. aastani teenis ta aega Eesti Kaitseväes. Mereväe staabi- ja baasikaitse kompaniis sai Martin ka väliköögi instruktori paberi, kuid praegu ei ole tal püsivat tööd. Enda sõnul saab ta näiteks hästi hakkama ka üldehituse ja võsalõikusega.  

Isa sõnul tähendab pisipoiss nii tema kui ka lapse ema jaoks kõike ja nad tahavad, et laps tunneks kui väga nad teda armastavad, ja võitleks elu eest. Kui kõik läheb hästi, siis soovib ta peagi perega tagasi Saaremaale kolida, sest seal on rahulikum ja seega lapsel üleskasvamiseks paremad tingimused.

Martin ütleb, et on väga tänulik kõigile headele inimestele, kes hoolivad ja aitavad. Ta soovib ka Eesti rahvale südamele panna, et vaba ja väikese rahvana peaksime kokku hoidma ja üksteist aitama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles