Haigla avas uuringute infot jagava nõuandeliini

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edaspidi saab küsida nõu telefonitsi.
Edaspidi saab küsida nõu telefonitsi. Foto: SCANPIX

Täna avati radioloogiliste uuringute teostamise nõuandeliin, kuhu helistades saab infot selle kohta, mida uuring endast kujutab ja milline on vajalik ettevalmistus enne uuringule tulekut.

Infoliinil nõustab helistajat radioloogiatehnik, kes vastab uuringu teostamise kohta tekkinud küsimustele, teatas Ida-Tallinna keskhaigla.

 «Radioloogiliste uuringute teostamise nõuandeliini eesmärk on anda patsientidele vajalikku teavet, et vältida teadmatusest tekkivaid olukordi uuringule saabudes. Lisaks saavad uuringute osas teadlikumaks ka arstid. Juhul kui esitatud küsimus ei puuduta otseselt radioloogilisi uuringuid ega kuulu nõuandeliini kompetentsi, anname infot, kust vajalikku infot saada,» selgitas nõuandeliini avamise tagamaid diagnostikakliiniku õendusjuht Evelin Märtson. 

Vajadus nõuandeliini avamiseks on olnud juba pikemat aega – igapäevases töös peavad radioloogiatehnikud vastama tihti küsimustele, millele tulnuks vastused saada juba enne uuringule tulekut, kuid mis mingil põhjusel on ununenud esitamata või pole selleks olnud võimalust. Uus avatav radioloogiliste uuringute teostamise nõuandeliin annab võimaluse küsimuste tekkel neile vastused saada hõlpsalt ja kiirelt.

Radioloogiliste uuringute nõuandeliinil telefonil  666 5166 toimub nõustamine tööpäeviti kell 8–16, samuti on võimalik saata e-kiri aadressil radioloogiainfo@itk.ee.

Nõustatakse kõikide radioloogiliste uuringute eel – ultraheliuuring, röntgenuuring, kompuutertomograafiline uuring, magnetresonantstomograafiline uuring, mammograafia, kompuutertomograafia, isotoopuuring, intravenoosne urograafia, PET-KT-uuring 18F-FDG-ga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles