Pikem haigusleht ei päästa lahtilaskmisest

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigena ei soovitata tööl käia.
Haigena ei soovitata tööl käia. Foto: SCANPIX

Hoolimata sellest, et äsja alanud aastast kadus töövõimetuslehelt ajaline piirang ning raske haiguse puhul saab inimene piisavalt aega end ravida, jäi tööandjale kehtima võimalus selline inimene nelja kuu pärast vallandada.

Töölepingu seaduse järgi võib tööandja töölepingu erakorraliselt üles öelda, kui töötaja ei ole pikka aega tulnud toime tööülesannete täitmisega terviseseisundi tõttu, mis ei võimalda töösuhet jätkata, kirjutab terviseuudised.ee.

«Konkreetset punkti seaduses ei ole muudetud. Töövõime vähenemist terviseseisundi tõttu eeldatakse endiselt, kui töötaja terviseseisund ei võimalda tööülesandeid täita nelja kuu jooksul,» ütles sotsiaalministeeriumi meedianõunik Oskar Lepik.

2016. aastast ei ole enam piiratud haigekassa hüvitatavate haiguspäevade arv ühes kalendriaastas. 2016. aasta 1. jaanuarist muutub kehtetuks piirang ravikindlustuse seaduses, millega oli sätestatud, et kindlustatud isikul on õigus saada haigushüvitist kokku mitte rohkem kui 250 kalendripäeva kalendriaastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles