SMS-112 aitab seal, kus tavapärased viisid hätta jätavad

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kergliiklusteel jalgrattaga kukkudes on hea edastada asukoha GPS koordinaadid, kuna see aitab päästjatel hättasattunut üles leida.
Kergliiklusteel jalgrattaga kukkudes on hea edastada asukoha GPS koordinaadid, kuna see aitab päästjatel hättasattunut üles leida. Foto: Häirekeskus

Kolm aastat on Eestis kasutusel olnud SMS-112 teenus, mis on mõeldud ennekõike kuulmis- ja kõnepuudega inimestele – kuigi oma roll selles, et nad hädaolukorras õigel ajal abi saaksid, on nii pereliikmetel kui ka näiteks tänaval juhtunud õnnetuse pealtnägijatel.

«SMS-112 on eelkõige kuulmis- ja kõnepuudega inimestele suunatud teenus, mille kaudu saavad inimesed, kes ei kuule või ei saa rääkida, saata viivituseta ja kõrvalise abita hädaabiteate 112-le,» rääkis ennetustöö ekspert Edvi Freiberg häirekeskusest. Ta nentis küll, et kui tegemist on liitpuudega, näiteks inimene on nii pime kui ka kurt, siis on olukord mõnevõrra keerulisem.

«Spetsiaalset hädaabisõnumi saatmise võimalust ei ole pimekurtidele loodud,» tähendas Freiberg. Küll aga saab siis abi hädaabinupuga telefonist, kuhu keegi teine saab hädaabiteate teksti varem valmis kirjutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles