Kontserttuuri publik annetas vähihaigetele ligi 5000 eurot

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annetuste toel on vähihaigetel võimalik täisväärtuslikumalt elada.
Annetuste toel on vähihaigetel võimalik täisväärtuslikumalt elada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljas Eesti linnas toimunud kontserttuuril annetati vähihaigetele 4750 eurot, mis aitavad kinkida neile täisväärtuslikke elupäevi ja lootust elada.

Kuue kontserdi vaheaegadel annetas publik vähihaigete heaks 4750 eurot, teatas vähifond «Kingitud elu», kes kogus eelmisel ja üle-eelmisel nädalal Tartus, Tallinnas, Jõhvis ja Paides annetusi Vanemuise kontserttuuril Memory 2016.

«Suur rõõm oli kohata väga paljusid lahkeid Eesti inimesi, kes ei pidanud paljuks jõukohase summaga vähihaigeid toetada. Annetuste toel saame jätkata oma missiooni kinkida vähihaigetele täisväärtuslikke elupäevi ja lootust elada. Tänan igat annetajat, Vanemuise teatrit, tuuri konferansjeed Hannes Võrnot ning kõiki fondil abiks käinud vabatahtlikke,» ütles vähiravifondi juhataja Toivo Tänavsuu.

Fond kogus Memory-tuuril annetusi teist aastat järjest. Aasta tagasi panustas publik seitsmel kontserdil fondi annetustena 5141 eurot.

Memory 2016 kontsertidel esitasid armastatud muusikalihitte solistid Koit Toome, Maria Listra, Birgit, Ele Millistfer, Hannes Kaljujärv ning Vanemuise sümfooniaorkester ja bänd dirigent Martin Sildose juhatusel.

Vähiravifond «Kingitud elu» toetas 2015. aastal 50 eestimaalast võitluses raske haigusega ning kogus esialgsetel andmetel annetustena kokku ligi 635 000 eurot. Fondilt said abi kõik, kes abi taotlesid ning kuulusid fondi sihtgruppi ehk nn mittekulutõhusate vähihaigete hulka, kes haigekassast abi ei saa.

Jaanuaris jätkab fond annetuste kogumist Eesti korvpalli meistriliiga mängudel. Sel nädalal, 22. jaanuaril saab annetada Rakveres ning 30. jaanuaril Tallinnas Saku suurhallis. Mõlemal mängul viiakse läbi ka põneva korvpallinänniga heategevusoksjonid vähihaigete toetuseks.

Vähiravifond «Kingitud Elu» asutasid 5. veebruaril 2014 Hille ja Toivo Tänavsuu ja Janek Mäggi. Fond hüvitab annetustest kogunevate võimaluste piires nende patsientide raviarveid, kelle ravimeid Eesti Haigekassa ei kompenseeri. Raha tuleb sihtasutusele tehtud annetustest.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles