Eestis puudub tervikjuhend sünnitusjärgse perioodi käsitlemiseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ämmaemandate sõnul tuleks siia ilma sündinud last ja tema peret vaadelda kui tervikut.
Ämmaemandate sõnul tuleks siia ilma sündinud last ja tema peret vaadelda kui tervikut. Foto: Caters News Agency/Scanpix

Eesti ämmaemandate ühing märgib oma tagasisides sotsiaalministeeriumi vastsündinule koduvisiidi korralduse väljatöötamise kavatsuse kohta, et Eestis puudub tervikjuhend sünnitusjärgse perioodi käsitlemiseks.

Ämmaemandate ühingu sõnul ei taga olemasoleva 0-18-aastase lapse tervisekontrolli juhendi uuendamine terviklahendust ja jääb jätkuvalt lapsekeskseks, kirjutab Med24. Ämmaemandad rõhutavad, et sünnituse järgselt moodustavad ema ja vastsündinu ning kogu pere ühtse terviku, mistõttu on oluline pöörata tähelepanu ka ema toimetulekule ja hoiakutele, millest sõltub otseselt lapse heaolu.

Esmasünnitanutel võib tarvis minna süvendatud nõustamist ja abi vastsündinu vajaduste mõistmiseks ja nende rahuldamiseks ning abi ja täiendavat tähelepanu vajavad ka meditsiiniliste või sotsiaalsete riskidega pered. Selleks, et abi peredeni kiiremini jõuaks, tuleks ämmaemandate sõnul lapse sünnist perearsti nimistusse teatada juba sünnitusosakonnas viibides ja esmane perearsti visiit peaks olema koduvisiit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles