Eesti raviasutused meelitavad soomlasi Eestisse

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingi turismimessil tehti külastajatele tasuta massaži.
Helsingi turismimessil tehti külastajatele tasuta massaži. Foto: Patrick Pleul/picture-alliance/Patrick Pleul

Ida-Tallinna keskhaigla ja Merimetsa hambakliinik osalevad sel nädalavahetusel Helsingis toimuval Põhjamaade suurimal turismimessil Matka, et tutvustada soomlastele võimalusi tervisehädade ravimiseks Eestis.

Nii lõpptarbijatele kui ka professionaalidele mõeldud turismimess Matka meelitab igal aastal Helsingisse ligikaudu 70 000 külastajat. Selle nädala lõpus, 21.–24. jaanuarini toimuval messil on esindatud ka Ida-Tallinna keskhaigla ja Merimetsa hambakliinik.

Ida-Tallinna keskhaigla kommunikatsioonispetsialisti Kadri Penjami sõnul osaletakse messil selleks, et soomlasi Eestisse tasulisele ravile meelitada. Jagatakse soomekeelseid voldikuid erinevate raviteenustega ja haiglat esindab messil ka kliendihaldur, kelle poole hakkavad inimesed hiljem pöörduma aja kinnipanemiseks.

Pakutakse näiteks neljatunnise terviseauditi teenust. «Inimene tuleb laevaga Eestisse, tehakse kohe kõik vajalikud uuringud ära, ta saab arsti käest analüüside tulemused ja soovitused edaspidiseks tegutsemiseks, ja õhtul saab ta laevaga jälle mugavalt koju minna,» rääkis Penjam.

Peale selle tehakse reklaami näiteks ka Ida-Tallinna keskhaiglas pakutavale maovähendusoperatsioonile, viljatusravile ja dietoloogi teenusele. «Eriti suurt huvi tunnevad naised ka veresoonekirurgia vastu, sest meil on ju paljude patsientide lemmik dr Veronika Palmiste-Kallion,» ütles Penjam.

Ida-Tallinna keskhaigla jagab boksi Merimetsa hambakliinikuga, kelle teenustest on Penjami sõnul messikülastajatele enim huvi pakkunud implantaadid. Peamine põhjus, miks soomlased Eestis ravil käivad on põhjanaabritest soodsamad kvaliteetse ravi hinnad.

Eilne päev oli mõeldud äriklientidele ja täna kella 12-st on messikeskus avatud ka tavakülastajatele, kes võiksid huvi tunda ka näiteks Eesti spade, spahotellide ja restoranide vastu, mis on messil samuti esindatud. Eile tegi näiteks Rakveres asuv Aqva Hotel and Spa messikülastajatele tasuta massaaži.

Penjami sõnul on soomlaste huvi Eesti raviteenuse vastu suur, kuid seda, kui edukaks mess kujuneb, saab öelda alles mõne aja pärast. «Eks me siis hiljem vaata, kui palju neid reaalselt ka Eestisse kohale tuleb,» ütles Penjam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles