Kolm ravimit võivad apteekidest peagi otsa saada

PM Tervis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bepantheni kasutatakse kergete nahakahjustuste raviks.
Bepantheni kasutatakse kergete nahakahjustuste raviks. Foto: Margus Ansu

Apteegist võivad peagi otsa saada põletike vastu kasutatav antibiootikum, haavaraviks mõeldud salv ja psühhoosivastane ravim.

Müügiloa hoidjad on teavitanud ravimite Unasyn, Bepanthen ja Risperidone Accord tarneraskustest, teatas ravimiamet.

Unasyniga ravitakse tundlike mikroorganismide poolt põhjustatud infektsioone, nagu näiteks põskkoopa- ja keskkõrvapõletik, krooniline bronhiit ja kopsupõletik. Aprilli alguseni võib apteegist otsa saada Unasyni pulber, mis sisaldab toimeainet väiksemas koguses: 500-1000 milligrammi. Suurema toimeaine kogusega ravim on endiselt kättesaadav.

Bepantheniga ravitakse kergeid nahakahjustusi. Salvi aktiivne koostisaine dekspantenool toimib B5-vitamiinina, mis soodustab naha paranemist. Veebruari lõpuni ei pruugi apteekidest saada Bepanthen 50 mg/g kreemi, kuid müügile jäävad Bepanthen salv ja Bepanthen Plus kreem.

Risperidone Accord on psühhoosivastane ravim, millest on abi näiteks skisofreenia, maania ja pikaajalise agressiivsuse ravimisel. Apteegist võivad veebruari lõpuni otsa saada selle ravimi  1 mg õhukese polümeerikattega tabletid N60 ja N20. Teistsuguse toimeaine sisaldusega tabletid ja ravimis kasutatavat toimeainet risperidooni sisaldavad preparaadid teistelt müügiloa hoidjatelt jäävad jätkuvalt apteegiriiulitele alles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles