Noorte proviisorite väärtuslikud ideed pälvisid tunnustust

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stipendiumi pälvinud Triin Durejko (vasakult teine), Iti-Ingris Sei, Raili Loomets.
Stipendiumi pälvinud Triin Durejko (vasakult teine), Iti-Ingris Sei, Raili Loomets. Foto: ARGO INGVER

Tulevased proviisorid pälvisid täna stipendiumid, millega tunnustati neid vähihaigete ravikvaliteedi parandamist, ravimite kasutamist ning müügiesindajate rolli puudutavate uurimistööde eest.

Tänavu anti stipendium kolmele TÜ proviisori õppekava üliõpilasele. Triin Durejko uurimuse eesmärk oli töötada välja uurimismetoodika patsientide regulaarse ravimikasutamise selgitamiseks. Raili Loomets uuris müügiesindajate tegevuse mõju farmaatsiapraktikale ning Iti-Ingris Sei keskendus vähihaigete patsientide ravikvaliteedi parandamisele.

TÜ farmaatsia instituudi juhataja Ain Raal ütles, et üliõpilaste uurimustööd aitavad kaasa nii proviisoriõppe kui apteegiteenuse kvaliteedi tõstmisele, mis omakorda toetab rahvatervise paranemist.

«Tänu stipendiumile tunneb üliõpilane end erialaga tihedamalt seotud ja väärtustatuna. Kui saame sellega proviisoriõppe üliõpilast motiveerida oma valdkonda süvitsi uurima ja läbi uurimustöö tulevastele üliõpilastele valdkonda tutvustada, on see võit igale osapoolele,» sõnas ta.

BENU apteegiketi juht Kaidi Kelt lausus, et erialaselt pädevad noored proviisorid on Eesti üldapteekides oodatud ning uurimistööd on samuti väärtuslikud, et tõsta apteegiteenuste lõppkvaliteeti.

«Kõik stipendiumi saanud tööd on sisult kõrge väärtusega ja praktilise väljundiga, hõlmates ettepanekuid, kuidas tõhustada Eesti ravisüsteemi ja patsientide ravitulemusi. Väärtustame kõrgelt ka stipendiumitööd sellest, kuidas ravimifirmad saavad parandada oma sisemisi protsesse ja personalivalikut, et apteegivisiidid toetaksid kvaliteetset apteegiteenust,» rääkis Kelt.

Mullu sõlmisid Eesti akadeemilise farmaatsia selts ja BENU Apteek lepingu, millega loodi stipendiumifond sotsiaalfarmaatsia valdkonna uurimis- ja teadustöödele. 2015/2016 õppeaasta stipendiumifondi suurus oli 3000 eurot. BENU Apteegi sotsiaalfarmaatsia stipendiumid anti üliõpilastele üle täna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles