Gripp nõudis tänavu esimese elu

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripiravimid aitavad haigust leevendada.
Gripiravimid aitavad haigust leevendada. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Terviseameti kinnitusel lööb gripp Eestis laineid ning on paraku põhjustanud ka selle hooaja esimese surmajuhtumi.

Haigestunute üldarv kasvas eelmisel nädalal tervelt 32 protsenti, arstide poole pöördus 4656 hingamisteede viirusnakkustesse haigestunut, teatas terviseamet. Tänaseks on kinnitatud ka esimene gripiviirusest tingitud surmajuht - suri vanemaealine kaasuvate haigustega inimene.

Ringluses on valdavalt A-gripp AH1N1 ehk kuus aastat tagasi ringlusesse jõudnud seagripp, mis on oma iseloomult ohtlikum just väikelastele ja rasedatele. Paljudel juhtudel põevad täiskasvanud selle gripivormi läbi aga ka ilma eriliste sümptomiteta, mis on neile hea, aga riskirühmadele halb, sest nakkusohtlikud on ka ilma väliste sümptomiteta põdejad.

Amet rõhutab, et kindlasti pole hilja end gripi vastu vaktsineerida, kuid vaktsiini kaitsev toime tekib alles kahe nädala möödudes, gripp võib aga inimese üles leida varem.

Haigetel soovitab terviseamet kodus püsida. Lisaks peab sageli käsi pesema, aevastades katma suu ja nina varruka või paberrätiga. Haigeid väikelapsi vaktsineerimata vanavanematele hoida viia ei soovita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles