Ettevaatlikkus kipsist ei päästnud

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Käesoleva talve esimene libedus on nõudnud esimesed ohvrid, teiste hädaliste seas ootas täna  Ida-Tallinna keskhaigla erakorralise meditsiini osakonnas arsti jutule pääsemist Elvi Kurm (69).

«Tulin küll nii ettevaatlikult, aga kohe, kui ma selle kallaku peale astusin, nii libisesin,» kirjeldas naine, kuidas ta Gonsiori tänaval vasakule küljele kukkus. Toredad möödujad aitasid ta püsti ning naine tellis endale kiirabi, mis õnneks kiiresti kohale jõudis. EMOs oli ta hiliseks pealelõunatunniks veetnud juba mitu tundi. «Aega läheb ikka, siin on täna nii palju haigeid,» märkis naine.

Traumatoloogi kabinetis selgus, et Kurmil on vasaku käe küünarvarreluu ja kodarluu murd, mis nõuab paikapanemist ja ka kipsi. «Mul oli täna hirmutunne, ma kartsin hommikust saadik, et ma kukun,» meenutas naine halba eelaimdust.

Kurm mainis, et tal on kummitallaga jalanõud ja tavaliselt kannab ta ka naeltega taldasid. Täna ta neid kaasa ei võtnud, sest sellel aastal ei ole veel nii libe olnud. «Jõudsin ainult kaks majapikkust ära kõndida, kuni kukkusin,» tõdes ta nukralt.

Kipsi tõttu on mõnda aega raskendatud Kurmi igapäevaelu. Tööl käiv proua jääb nüüd koduseks ning peab üksi elades õppima vaid parema käega hakkama saama. Säilinud on aga naise optimistlik meel: «Ma olen näinud, kuidas ühe käega hakkama saadakse, küll ma õpin.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles