Haiglal puudub siiamaani selgus rahastamise osas

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare haigla uus juht Märt Kõlli
Kuressaare haigla uus juht Märt Kõlli Foto: Sander Ilvest

Kuressaare haigla pole haigekassa lepingule tänavuse aasta eriarstiabi rahastamise osas seni alla kirjutanud.

«Kõigepealt ootame haigekassalt ära meie haigla õendus-hoolduspoolt puudutavad numbrid, et näeksime ära tervikpildi,» põhjendas SA Kuressaare Haigla juhatuse liige Märt Kõlli, vahendab maakonnaleht Saarte Hääl.

Kõlli leidis, et kuigi osal erialadel haigekassa rahastatavate ravijuhtude arv väheneb, pole olukord sel aastal Kuressaare haigla jaoks väga hull. «Samas on üks pusletükike – õendus-hoolduse osa – puudu, meid aga mõjutab kogu tervik,» nentis haiglajuht, lisades, et kui selles puuduolevas tükis on midagi sellist, millega haigla pole arvestanud, siis läheb see palgakohustus nende jaoks raskeks.

Märt Kõlli oli üks üldhaiglate juhtidest, kes allkirjastas 19. jaanuaril tervise- ja tööministrile ja haigekassa nõukogu esimehele Jevgeni Ossinovskile, haigekassa juhatuse esimehele Tanel Rossile ja riigikogu sotsiaalkomisjonile saadetud pöördumise, kus nad leidsid, et haigekassa lepingupakkumuses on endiselt lahendamata probleemid geograafilise kättesaadavuse ning erialade kliiniliste seoste, tulubaasi ja kohustuste tasakaalu ning kvaliteedinõuetega arvestamisega.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles