Riik hakkab noori arste Ida-Virumaale suunama

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva haigla
Narva haigla Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Sotsiaalministeerium töötab praegu välja meetmeid, et soodustada arstide Ida-Virumaale tööle tulemist, muu hulgas on kavas kohustada residente töötama Ida-Virumaa haiglates.

«Arutame praegu võimalust muuta arstitudengite residentuur Ida-Virumaal osaliselt kohustuslikuks,» rääkis töö- ja tervishoiuminister Jevgeni Ossinovski esmaspäeval riigikogus Ida-Virumaa meditsiiniga seotud küsimustele vastates, selgitades, et ministeerium tahab, et kõik, kes õpivad Tartu ülikoolis arstiks, veedaksid mingi osa oma residentuuri ajast Ida-Virumaal, vahendab Põhjarannik.

Ossinovski sõnul enamik residente praegu Ida-Virumaad residentuuri sihtkohana vabatahtlikult endale ei vali ja Ida-Viru keskhaiglal ning Narva haiglal on suuri raskusi, et kaasata noori spetsialiste. «Ma arvan, et siin oleks mõistlik mingi motivatsioonimeede juurde tekitada, et need noored residendid mõnda aega Ida-Virumaal käiksid,» põhjendas minister.

Sellest, kuidas see suunamine käima hakkab, ei osanud Ossinovski veel täpsemalt rääkida, tähendades, et hetkel on idee veel alles algusfaasis.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles