Kaks patsienti hukkusid haigla aknast välja kukkudes

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval kukkus Narva haigla kuuendalt korruselt alla naisterahvas.
Pühapäeval kukkus Narva haigla kuuendalt korruselt alla naisterahvas. Foto: Liis Treimann

Viimase kahe nädala jooksul on erinevatest haiglatest Postimehele teada olevalt alla hüpanud kaks inimest.

Pühapäeva hommikul leiti Narva haigla kirurgiaosakonna eest tänavalt 76aastase naise vägivallatunnusteta surnukeha. Naine oli olnud ravil Narva haiglas.

«Naine kukkus kuuendalt korruselt,» sõnas Narva haigla juhataja Pille Letjuka. Seda, kas tegemist oli enesetapuga, ei saanud Letjuka kommenteerida, kuid lausus, et lihtsalt kogemata kukkumine ei ole võimalik. «Seal peab ikka ronima jah,» lausus Letjuka.

Politsei-ja piirivalve kommunikatsioonijuhi Kerttu Kralli sõnul on tegemist õnnetusega ning menetlust ei ole alustatud. «Surmapõhjuse selgitab lahang,» sõnab Krall.

Nädal aega varem, 17. jaanuari õhtul, hüppas Lääne-Tallinna keskhaigla aknast välja eakas meesterahvas.«Tegemist oli meespatsiendiga, kelle vanus oli üle 80. eluaasta,» kommenteeris Lääne-Tallinna keskhaigla kommunikatsioonispetsialist Liisa Suba. «Kõik märgid viitasid enesetapule.» Patsiendil oli kaugele arenenud kopsuvähk ja paranemislootust ei olnud.

Suba sõnul saavad patsiendid nõustamist, kui nad ise seda paluvad. «Haiglas töötavad kogenud spetsialistid, kui nad märkavad midagi, siis nad reageerivad sellele,» sõnas Suba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles