Keila haigla leidis uue omaniku

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keila haigla hoone
Keila haigla hoone Foto: Peeter Langovits

Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) nõukogu otsustas müüa Keila haigla ühes suure investeerimiskohustusega 25 miljoni krooni eest sihtasutusele PJV Hooldusravi.


Avaliku enampakkumise võitnud PJV Hooldusravi peab Keila haiglahoones 2013. aastaks välja arendama nüüdisaegse hooldusravikeskuse ja hooldekodu. Investeeringu kogumaht on 131,9 miljonit krooni, millest 70,7 miljonit krooni peab katma uus arendaja.

PERH kuulutas tänavu augustis välja avaliku enampakkumise, mille käigus soovis võõrandada Keila haigla ühes investeerimiskohustusega. Tähtaegselt laekus 5 pakkumist, kõigi pakkumiste esitajatega alustati ka läbirääkimisi. Lõppvooru jõudsid PJV Hooldusravi ning AS Keila Taastusravikeskus.

Kõige soodsama pakkumise tegi PJV Hooldusravi, millel on olemas nii investeerimisvõime kui ka vajalik kogemus. Nimelt pakub PJV Hooldusravi praegu hooldusraviteenust, ööpäevaringset erihooldusteenust ning tasulist hooldust Vändra ja Pärnu-Jaagupi osakondades. Haigla läheb uuele omanikule üle märtsis 2011.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla juhatuse esimees Tõnis Allik avaldas heameelt, et ühe pikaajalise protsessiga on lõpusirgele jõutud. «Keila haigla on saanud väärika ostja, kes suudab rajada Keilasse 200 kohaga hooldusravikeskuse ja 150 kohaga hooldekodu ning anda hoonetekompleksile uus hingamine,» lausus ta.

Ta lisas, et kuna regionaalhaigla esmaseks kohustuseks on tagada kõrgeima etapi ravi kättesaadavus ja selle arendamine, siis on haigla seadnud oma peamiseks eesmärgiks aktiivravi pakkuva Mustamäe haiglalinnaku väljaarendamise. «Selle kõrval puudus meil kahjuks võimekus Keila korpuse arendamiseks,» märkis Allik.

Sotsiaalminister allkirjastas 6. augustil 2010 käskkirja, millega kiitis heaks projekti Keila haiglas õendus- ja hooldusteenuste infrastruktuuri arendamiseks Euroopa Liidu struktuuritoetuse vahendite kaasabil. Projekti kogumaksumus on 131,9 miljonit krooni, millest ligi 61,2 miljonit eraldatakse Euroopa regionaalarengu fondist, ülejäänu peab lisama projekti elluviija.

Projektis kajastatud Keila haigla tulevikuvisioonis jätkub Keila haiglas hooldusraviteenuse osutamine ning lisandub hooldusteenuse osutamine. Tegevust jätkavad senised üürnikud ning lisandub ka teisi tervishoiu- või hoolekande valdkonna teenuste osutajaid. Keila haigla kujuneb stabiilseks tervishoiu- ja hooldusteenuste keskuseks Harjumaal ning Keila piirkonna üheks suuremaks tööandjaks.

Praegu asub Keila haiglas regionaalhaigla järel- ja hooldusravikliinik, kus on kokku 165 voodikohta. Lisaks tegutsevad Keila haigla pinnal üürilepingute alusel AS Keila Taastusravikeskus, mitmed perearstid, apteek ning muud üürnikud. Järelravi kliinik 105 voodikohaga tuuakse jaanuaris-veebruaris üle regionaalhaigla Hiiu korpusesse, hooldusravi kliinik 60 voodikohaga jääb aga Keilasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles