Koolera leviku tõttu veel reisipiiranguid ei kehtestata

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolera on levimas Haitilt väljapoole, kuid reisi- ja kaubanduspiiranguid veel ei kehtestata.
Koolera on levimas Haitilt väljapoole, kuid reisi- ja kaubanduspiiranguid veel ei kehtestata. Foto: SCANPIX

Kuigi Haiti koolerapuhang on levinud ka väljapoole, ei pea maailma terviseorganisatsioon (WHO) vajalikuks kehtestada piiranguid rahvusvahelisele reisimisele ja kaubandusele.

Samas soovitab Eesti terviseamet WHO seisukohtadele tuginedes Haitile reisivatel inimestel end vähemalt kolm nädalat enne väljasõitu vaktsineerida ning Haitil olles silmas pidada hügieeninõudeid.

Oluline on veenduda joogivee ohutuses, mitte tarvitada jääkuubikuid, süüa kuumtöödeldud toitu ja soojana, koorida puuviljad ise ning vältida salateid, tooreid ja väheküpsetatud mereande.

Novembri lõpu seisuga oli Haitil registreeritud üle 70 000 koolerajuhu, neist pea 1650 on lõppenud surmaga. 17. ja 18. novembril ilmnesid esimesed Haitilt sissetoodud koolerajuhud Dominikaani vabariigis ja USAs Floridas.

Nii WHO kui ka Euroopa haiguste ennetuse ja tõrje keskuse (ECDC) prognooside järgi koolerapuhang lähiajal ei vaibu. Suurim koolera leviku võimalus on just naaberriigis Dominikaani vabariigis, kuid reisijate kaudu võib see lisaks USA-le levida ka mujale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles