Paljud olulised spetsialistid ei pääse tervise infosüsteemi

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuvatõmmis veebilehelt digilugu.ee
Kuvatõmmis veebilehelt digilugu.ee Foto: digilugu.ee

Kliinilised psühholoogid, logopeedid ja füsioterapeudid soovivad patsientidele parema teenuse pakkumiseks ligi saada tervise infosüsteemile.

Seni ei ole nad infosüsteemi pääsenud, sest sotsiaalministeeriumiga pole suudetud kokku leppida, milliseid andmeid peaksid nägema spetsialistid, kes ametlikult ei kuulu tervishoiutöötajate hulka, vahendas ERR Uudised ETV saadet «Aktuaalne kaamera. Nädal».

Tervise infosüsteem ehk Digilugu loodi 2008. aastal ja see on üks osa e-tervise projektist ning võimaldab arstidel näha patsientide olulisimaid isikuandmeid, haiguslugusid, visiite ja muud tervist puudutavat informatsiooni.

Sotsiaalministeeriumi e-teenuste arengu ja innovatsiooni asekantsler Ain Aaviksoo märkis, et praeguseks on selgeks saanud, et kliinilised psühholoogid, logopeedid ja füsioterapeudid peaksid teatud olukorras tervise infosüsteemi andmetele ligi pääsema ja selleni üritatakse jõuda veel selle aasta sees. Esimesena tuleb aga tema arvates vastata just nimelt küsimusele, millised andmed on erinevate valdkondade spetsialistidele vajalikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles