Kaalulangetamiseks ei piisa ainult treenimisest

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktiivse eluviisi kõrval on sama tähtis ka tervislik toitumine.
Aktiivse eluviisi kõrval on sama tähtis ka tervislik toitumine. Foto: SCANPIX

Hiljutisest uurimusest selgus, et ainuüksi treenimine ei ole pikaajaliselt eduka kaalulangetamise võti.

Herman Pontzeri juhtimisel läbiviidud uuringus leiti, et füüsiliselt aktiivsemad inimesed ei kuluta rohkem energiat kui vähemaktiivsed, vahendab Medical News Today.

Selgus, et mida rohkem me treenime, seda rohkem kohanevad kehad kõrgema aktiivsuse tasemega ega põleta enam lisakaloreid. Pontzer uuris Põhja-Tansaanias elavaid Hadzasid, kes on traditsioonilised kütid-korilased. Hadzad läbivad igapäevaselt pikki vahemaid ja teevad palju füüsilist tööd. Hoolimata sellest leiti, et neil on samaväärne päevane energiakulu USA-s ja Euroopas elavate inimestega, kellel on tänapäevasem elustiil.

Tulemus näitab Pontzeri sõnul seda, et pikaajaliseks kaalulangetamiseks ja –hoidmiseks on oluline tähelepanu pöörata ka tervislikule ja tasakaalustatud toitumisele, mitte ainult treenimisele. Treenimise puhul on oluline leida ka õige füüsilise aktiivsuse tase, et keha ei harjuks sellega ära ega muudaks füüsilist aktiivsust kaalulangetust takistavaks.

Lähitulevikus plaanivad teadlased uurida, kuidas keha reageerib füüsilise aktiivsuse taseme muutustele, eriti immuuntalitluses ja reproduktiivsüsteemis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles