Tartu Tervishoiu Kõrgkool toetab õdede arvu kasvu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga haiglas töötav õde Sandra Sermus hoolitsemas patsiendi eest.
Valga haiglas töötav õde Sandra Sermus hoolitsemas patsiendi eest. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna Tartus toimuval Eesti Õdede Liidu kongressil arutusel oleva õenduse ja ämmaemanduse riikliku arengustrateegia elluviimise eelduseks on vajalikul määral professionaalsete õdede ja ämmaemandate olemasolu Eestis ka tulevikus, teatas kõrgkool.


«Eesti vajab riiklikku kokkulepet, et gümnaasiumi lõpetajate arvu vähenedes reaalsete meetmetega tagada õdede riikliku koolitustellimuse õppekohtade täitmine,» ütles Tartu Tervishoiu Kõrgkooli rektor Anneli Kannus.

Õdede liit, tervishoiu kõrgkoolid, Tartu Ülikool ja haiglate liit alustasid 2010. aastal sotsiaalministeeriumiga läbirääkimisi konsensuskokkuleppe sõlmimiseks, et kindlustada Eesti elanikele tervishoiuteenuste pakkumiseks vajalik õdede arv.

Viimastel aastatel aset leidnu õdede ametikohtade vähendamine tervishoiuasutustes teeb asjaosalisi murelikuks, sest patsiendid vajavad enam nõustamist ja juhendamist, kui nad seda tänastes tingimustes saavad. Õdede arv Eestis peaks tõusma 10 000-ni.

Õdede liidu, tervishoiu kõrgkoolide ja tervishoiuasutuste vahel on viimasel kümnendil arenenud väga tihe koostöö, mille eesmärgiks on üheskoos tagada Eesti tervishoiule parimate spetsialistide saamine ja nende siiajäämine .

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles