Keskturu ravimimüügi algatus tuli jäätmekäitlusfirma juhilt

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tabletid.
Tabletid. Foto: Andres Teiss.

Novembris Harju maakohtu tehtud otsus pani punkti Tallinna keskturu ravimimüügi saagale. Otsuse põhjal sai laialdane ravimimüük hoo sisse ohtlike jäätmete käitlusfirma juhi tahtlikust tegevusest.

Kohtunik Katre Poljakova allkirjastatud kohtuotsuse järgi toimetas 67aastane Ants-Lembit Tava oma koju Tedre tänavale suure koguse nii narkootilisi ravimeid kui muid retseptiravimeid ja hakkas sealt neid edasi müüma. Nii sattusid need turule. Ravimid sai Tava kätte oma töökohast, firmast OÜ Ecolabor, kus ta töötab juhatuse liikmena, kirjutas meditsiiniuudiste portaal Mu.ee.

Ecolaborisse oli ravimid toodud hävitamiseks. Koguseliselt olid neid tohutu hulk. Mahtudest annab aimu väike väljavõte kohtuotsusest: «Tava toimetas oma koju neli pappkasti, milles oli kokku 39 000 tabletti, mis sisaldasid lorasepaami; mitmeid pappkaste tramadooliga jne.» Kaste oli kokku ligi sadakond.

Osa neist tablettidest müüs ta edasi Yury Vasilievile, kes turul tabletimüügi eest mullu detsembris vahistati ja kes siiani kinni istus. Vasiliev sai temalt nii DIAZEPAMI, FENAZEPAMI, LORAZEPAMI, LORANSit jt ravimeid. Oli ka nn konjunktuurset kaupa, näiteks müüs Tava edasi kaks pudelit kirjaga TAMIFLU, mis on teatavasti tuntud seagripiravimina. Tava kodust saadi läbiotsimisel eelmise aasta detsembris kätte väga suures koguses ravimeid.

Kohtus tunnistas Tava ennast täielikult süüdi ja nõustus sõlmitud kokkuleppega, milleks oli vangistus kaks aastat kolmeaastase katseajaga. Riigituludesse tuleb tal tasuda üle 20 000 krooni. Vanglakaristused said ka teised asjaosalised: Vasiliev 3 aastat 8 kuud, ja kaks naisterahvast (nemad tingimisi).

Tava ütles varem Meditsiiniuudistele, et tassis ravimid koju põletada ja sealt need varastati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles