Lumemöll raskendas arstiabi kättesaadavust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabiauto.
Kiirabiauto. Foto: Ants Liigus

Lumemöll raskendas arstiabi kättesaadavust, kuna kiirabil võtab halva ilmaga hädalisteni  jõudmine aega; häirekeskus sai küll kaks korda rohkem hädaabikõnesid kui tavalisel päeval, kuid samas oli kiirabile väljakutseid tavapärasest vähem.

Lumetormi ajal helistati häirekeskusesse kiirabi kutsumiseks üle 650 korra, seda on veidi vähem kui tavalisel talvepäeval, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Siiski tunnistavad nii haigla kui ka kiirabi, et arstiabi kättesaadavus on lumemöllu korral raskendatud, Harjumaal oli seekordse tuisu ajal kiirabil raske jõuda abivajajateni Kosel ja Kehras, Tallinnas valmistasid peavalu kortermajade rajoonid, kuna suurte majade vahel manööverdamine oli võimatu.

«Tuleb arvestada sellega, et kiirabi ei jõua nii kiiresti kui ta tavaliselt jõuab, kindlasti võib olla see, et auto jäetakse kuskile eemale, mis tähendab seda, et brigaad sumpab ikkagi läbi lume ja kui vaja, siis ta kutsub teise brigaadi endale appi,» rääkis Tallinna kiirabi välijuht Kaido Voogla.

Voogla pidi ka täna korduvalt võimsa maasturiga kiirabimasinaid hangest välja tõmbama, samas ei jäänud keegi abita, hädaliste transpordiks saab kasutada helikopterit, kiirabiautosid saadavad vajadusel päästeameti või teekoristusmasinad, kiirabi tänab ka linlasi, kes pole kartnud lihasjõu, labidate või ka maasturitega kiirabiautosid aidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles