Treener: ära häbene trennis puhata

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treening võib olla väga väsitav.
Treening võib olla väga väsitav. Foto: SCANPIX

Terase spordiklubi treener Anna Sarap jagas soovitusi, kuidas naasta pärast pikka pausi taas trenni ning tõdes, et ei tasu häbeneda ka trennis puhkamist.

Sarap tõdes, et üle pika aja trenni tulles peaks inimene jälgima oma enesetunnet, et mitte üle pingutada, teatas spordikeskus Teras. «Kui on tõsisemad terviseprobleemid, siis tuleks treenerit kindlasti nendest teavitada. Ära häbene vajadusel puhata, kuigi teised jätkavad!» lausus treener. Tema sõnul on ainus oht pärast pikka pausi trenni tulles saada endale hea tuju.

Treeningmotivatsiooni kohta ütles Sarap, et kõige raskem on trenniga alustamine. «Esimene trenni tulemine on kõige raskem nagu elus ikka – esimene samm ongi kõige suurem eneseületus,» lausus ta. Treeneri sõnul tasub alustada väikestest sammudest ja seada korda ka oma mõtted.

Kaalulangetamisel soovitab Sarap jälgida kolme T reeglit - Toitumine, Trenn ja Tuju. Samuti tasub harjutada end mitte hilisõhtul ja öösel sööma. «Kui tahad midagi ebatervislikku – naerata ja võta üks õun!» soovitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles