Palju uusi vähiravimeid sai Euroopa ravimiameti heakskiidu (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud hiljuti heaks kiidetud ravimid aitavad võidelda vähi vastu.
Paljud hiljuti heaks kiidetud ravimid aitavad võidelda vähi vastu. Foto: Toomas Huik

Eelmisel aastal andis Euroopa ravimiameti inimravimite komitee müügiloa 93 inimesel kasutatavale ravimile, mis sisaldavad kokku 39 uut toimeainet.

Müügile tulid innovatiivsed ravimid, millel on inimese tervisele oluline mõju ja mis on mõeldud kasutamiseks teatud vähitüüpide, südame-veresoonkonna, vereloome ja närvisüsteemi haiguste puhul, kirjutab Med24. Kolmandik uutest toimeainetest on mõeldud vähi ravimiseks.

Viis uut ravimit sai müügiloa kiirendatud korras, sest nende järele on  suur meditsiiniline vajadus. Neid ravimeid hindab Euroopa ravimiameti teaduskomisjon kiirendatud korras, mis tähendab materjali läbivaatamist 150 päeva jooksul tavapärase 210 päeva asemel. Nende seas on kilpnäärmevähi raviks mõeldud Lenvima, kopsuvähi raviks mõeldud Tagrisso ja Kyprolis, millega ravitakse pahaloomulist kasvajat müeloomi.

Kolmele ravimile anti tingliku müügiloa soovitus, mis annab võimaluse saada müügiluba vähem täielike kliiniliste andmete alusel, kui tavaliselt nõutakse. Süsteem on ette nähtud ravimitele, mille järele on suur meditsiiniline vajadus ja mille näidustusteks on rasked invaliidistavad või eluohtlikud harvad haigused või mis on mõeldud kasutamiseks erakorralistes olukordades.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles