Laps peaks hommikuti sööma kanamuna

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed peaksid hommikuhelveste või pudru asemel hommikuti kanamuna sööma.
Lapsed peaksid hommikuhelveste või pudru asemel hommikuti kanamuna sööma. Foto: SCANPIX

Kuigi vanemad keedavad lastele hommikuks pigem putru ning lapsed ise armastavad hommikuhelbeid, siis täidab kõige rohkem lapse kõhu terveks päevaks siiski kanamuna.

Uuringust selgus, et parim toit, mida hommikul lapsele teha, on kanamuna sisaldav toit. See tekitab täiskõhutunde ja aitab näljatunde vastu, mis päeva jooksul võib tekkida, kirjutab The Independent.

Ühtlasi tõi uuring välja, et suure proteiinisisaldusega hommikusöök aitab lastel lõuna ajal vähem kaloreid sisse süüa, mis omakorda aitab rasvumise vastu.

Uuring jälgis 8–10-aastaseid lapsi, kes kõik sõid hommikul 350-kilokalorist toitu – kas siis kanamune, putru või hommikuhelbeid. Enne lõunat olid nad füüsiliselt aktiivsed. Hommiku vältel küsiti neilt, kas neil on juba kõht tühi, ning lapsevanemad kirjutasid üles kõik, mis lapsed sõid.

Uuringu ühe korraldaja Tanja Krali sõnul sõid need lapsed, kes hommikul muna sõid, lõuna ajal 70 kilokalorit vähem kui teised lapsed.

«Ma ei ole üllatunud, et kanamuna toidud on kõige täitvamad,» sõnas Kral. «Üllatas aga see, et laste endi sõnul ei tundnud nad, et nende kõht oleks muna söömisest rohkem täis kui hommikuhelbeid või putru süües, kuigi nad sõid lõuna ajal vähem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles