Soomes jäävad haiguste tõttu ära paljud siselennud

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna paljud Finnairi töötajad on haiged, jääb Soomes ära suur osa siselende.
Kuna paljud Finnairi töötajad on haiged, jääb Soomes ära suur osa siselende. Foto: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva / Scanpix

Soome lennufirma Finnair on tühistanud ligikaudu 70 lendu, sest suur osa lennumeeskonnast puudub haiguse tõttu töölt.

Finnair  väidab, et lendude ärajäämises on süüdi gripihooaeg, kuid töötajad ise ütlevad, et lennufirma ei võimalda töötajatele piisavalt puhkeaega, kirjutab Yle Uutiset. Viimase kahe kuu jooksul on Finnair ära jätnud ligikaudu 70 lendu.

Lennufirma sõnul on lendude ärajäämise põhjuseks olnud töötajate haigestumine, halb ilm ja tehnilised rikked. Siiani on lende ära jäänud Kokkola, Vaasa, Joensuu, Kuopio, Maarianhamina, Kemi, Oulu ja  Turu suunas.

Soome lennumeeskonna liidu esimees Juha Kuurne sõnul ei tulnud töötajate haigeks jäämine üllatusena. «Loomulikult on gripihooajal töötajate haigestumisega seos, kuid oleme töötajatega rääkinud ka töötingimustest,» ütles Kuurne. Tema sõnul ei võimalda lennufirma oma töötajatele piisavat puhkust, mistõttu nad jäävadki haigeks.

Finnairi kommunikatsioonijuht Päivyt Tallqvist keeldus teemat lähemalt kommenteerimast ja ütles, et ettevõte tegeleb probleemide lahendamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles