Põlvas hakatakse koolitama hooldustöötajaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletavad hooldustöötajad õpivad esialgu tööd nukkude abil.
Tuletavad hooldustöötajad õpivad esialgu tööd nukkude abil. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja / Scanpix

Põlva haigla juures algab õppeaasta 11 hooldustöötaja eriala kutseõppuril, keda asub koolitama Tartu tervishoiu kõrgkool.

Õppe pikkus hooldustöötaja õppekaval on kaks aastat ja maht 120 arvestuspunkti, teatas Tartu tervishoiu kõrgkooli esindaja. Auditoorne õppetöö toimub nädalaste tsüklitena üks või kaks korda kuus. Lõpetamisel on võimalik taotleda Euroopa tööturul tunnustatud hooldaja tase IV kutsetunnistust, mille saamine kompenseeritakse kõrgkooli kaudu.

Kõrgkooli kutseõppekavade juht Tiina Uusma selgitas, et Põlvas jagatakse hooldustöötajatele teadmisi sama õppekava alusel nagu õpitakse Tartu tervishoiu kõrgkoolis kohapeal. Kuna aga juba hooldustöötajana töötavatel erialase hariduseta isikutel pole võimalik igapäevatöö kõrvalt teise linna kooli sõita, otsustaski kõrgkool avada õppe Põlva haigla juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles