Kaks rasedust järjest ei ole tervislik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsi võib tunduda küll praktilisem järjest saada, kuid tervisele oleks kasulikum enne uut rasestumist 18 kuud oodata.
Lapsi võib tunduda küll praktilisem järjest saada, kuid tervisele oleks kasulikum enne uut rasestumist 18 kuud oodata. Foto: Katie Collins / PA Wire / PA Images / Scanpix

Kuigi kahe rasestumise vahele oleks tervislik jätta vähemalt 18 kuud, selgub hiljutisest uuringust, et paljud naised ei pea sellest soovitusest kinni.

USA haiguste ennetamise ja kontrolli keskuse (CDC, Centers for Disease Control and Prevention) uuring näitas, et suur osa  naisi ei jäta kahe järjestikuse rasestumise vahele soovitatavat 18 kuud, kirjutab Med24. Uurijad vaatasid läbi 36 osariigi ja Columbia ringkonna 2011. aasta sünnitõendid, mis hõlmasid umbes 83 protsenti kogu USA 2011. aasta sündidest. Neid andmeid võrreldi perede kasvu riikliku uuringu andmetega.

Tulemused näitasid, et umbes 30 protsenti naistest rasestus 18 kuu jooksul pärast eelmist rasedust. Ligikaudu 20 protsenti emadest ootas enne uut rasestumist enam kui viis aastat, kuid umbes pooltel naistest oli see aeg 18 kuud kuni viis aastat. Keskmine rasedustevaheline aeg oli kaks aastat ja viis kuud.

Mayo Clinicu hiljutistes uuringutes seostatakse 12 kuu jooksul pärast sünnitust alanud rasedust teatud terviseprobleemidega, näiteks sündivate laste suurema autismiriskiga. Rasestumist 18 kuu jooksul pärast sünnitust seostatakse ka madala sünnikaaluga, loote väiksusega raseduse ajal ja enneaegse sünniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles