Grippi haigestumine kasvas märgatavalt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grippi põdedes on enamasti ka palavik.
Grippi põdedes on enamasti ka palavik. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eelmisel nädalal kasvas märgatavalt gripilaadsete ja ülemiste hingamisteede viirusnakkuste haigestumiste arv ning arstide poole pöördus ligi 7400 inimest.

Terviseameti teatel kasvas haigestunute üldarv möödunud nädalal 19 protsenti ja arstide poole pöördus 7372 haigestunut. Neist üle 52 protsendi olid lapsed. Kõige rohkem haigestunuid oli Ida-Virumaal ja Narvas, Harju-, Tartu- ja Läänemaal.

Detailsemad andmed levivate viiruste ja raskete gripijuhtude kohta selguvad kolmapäeval.

Terviseamet juhib tähelepanu asjaolule, et paljudel juhtudel põetakse gripp läbi kergelt, väikese palaviku ja eriliste sümptomiteta. Püstijalu grippi põdev inimene võib levitada viirust riskirühmadele, kelle jaoks grippi haigestumine võib kujuneda eluohtlikuks.

Seepärast soovitab amet isegi kergete sümptomite korral püsida kodus. Puhkus ja piisav vedeliku tarbimine on tähtsad. Palavikku ja lihasvalu võib ravida apteegist retseptita saadavate ravimitega. Tavaliselt võtab paranemine aega nädala. Haigena tööle või kooli minekust tuleks hoiduda.

Raskele seisundile viitavate tunnuste ilmnemisel konsulteeri viivitamatult perearstiga või helista perearsti nõuandetelefonile 1220 või kiirabi kutsumiseks telefonile 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles