Haiglaravil viibinud inimeste arv väheneb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patsient ja arst
Patsient ja arst Foto: Panther Media / Scanpix

Võrreldes eelmise aasta neljanda kvartaliga ei ole ravivoodite arv muutnud, kuid hospitaliseeritute arv vähenes ligikaudu kolm protsenti. 

Tervise Arengu Instituut avaldas 2015. aasta neljanda kvartali statsionaarsete ravivoodite kasutamise statistika ning sesoonselt korrigeeritud kvartaliandmed, kirjutab Med24. 

Haiglate arv võrreldes kolmanda kvartaliga ei muutunud. Neljanda kvartali lõpu seisuga töötas Eestis 55 haiglat, neist kolm olid piirkondlikud, neli kesk-, 11 üld-, neli kohalikud, üheksa eri-, kolm taastusravi ja 21 iseseisvat statsionaarset õendusabi andvad haiglad. Avaliku sektori omandisse kuulusid 34 ja eraomandisse 21 haiglat. Erasektori haiglatest üheksa on õendus-, seitse eri-, kolm kohalikud ja kaks taastusravi haiglad.

Haiglates oli detsembri lõpus kasutusel 7317 ravivoodit, neist moodustasid erasektori haiglates olevad voodid 14%. Kvartali jooksul hospitaliseeriti üle 58 000 inimese, kellest erasektori haiglatesse veidi üle 3600 (6% kõigist hospitaliseeritutest).

Võrreldes eelmise aasta neljanda kvartaliga ei ole ravivoodite arv muutnud, kuid hospitaliseeritute arv vähenes ligikaudu 3% - 60 133 hospitaliseeritult 58 380 hospitaliseeritule. See on viimase 13 aasta väikseim number. Näiteks 2003. aastal oli hospitaliseerituid 67 385 ning 2010. aastal 63 150.

Kõigi ravivoodite peale kokku kestis ühe patsiendi ravi keskmiselt kaheksa päeva ja ühe ravivoodi kohta osutas haigla kolmandas kvartalis statsionaarset arstiabi keskmiselt kaheksale patsiendile. Aktiivravivoodite puhul oli ravikestus lühem – 5,4 päeva ja ühe aktiivravi voodi kohta käis kvartali jooksul haiglast läbi keskmiselt 12 patsienti.

Loe artiklit täismahus ka Med24-st.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles