Orissaare tervisekeskuse rajamise ideel on sein ees

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervisemurega tuleks pöörduda esmalt perearsti poole.
Tervisemurega tuleks pöörduda esmalt perearsti poole. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pea kaks tundi Orissaare kultuurimajas toimunud arutelu teemal «Kas Ida-Saaremaa vajab tervisekeskust?» tõi reedel kokku 70 inimest, kuid märgatavate tulemusteta.

Viimase kolme aasta jooksul on Ida-Saaremaa tervisekeskuse teema ikka ja jälle päevakorda kerkinud, kuid Orissaare vallavanem Vello Runthal tunneb, et aruteluga on nüüd mõneti jõutud surnud punkti ehk n-ö sein on ees, kirjutab Meie Maa.

Ühelt poolt kostub arvamusi, et läbi eurorahade saaks arstiteenuse pakkumise kvaliteeti tõsta, kuid teiselt poolt tuleb näkku vaadata ka tõsiasjale, et pelgalt majakarpi investeeritud summad spetsialiste piirkonda ei pruugi tuua.

Tervisekeskuse pooldajad on mures selle pärast, et ametkonnad lahkuvad Orissaarest, kuid tervisekeskuse loomiseks on vaja vähemasti kolme perearsti nõusolekut, mida praegusel hetkel ei ole. Perearst Elo Lemberi sõnul on Muhu, Orissaare ja Valjala perearstidel kõigil korralikud ruumid ja toimiv töökorraldus olemas ning kavandatud ämmaemanda, koduõe ja füsioterapeudi teenused lisaväärtust ei tooks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles