Zika viirus sunnib katoliku kirikut meelt muutma (1)

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ana Angelica Gomes (25) tütar Ana Havilla sündis Zika tõttu puudega.
Ana Angelica Gomes (25) tütar Ana Havilla sündis Zika tõttu puudega. Foto: Reuters

Paavst Franciscus vihjas, et roomakatoliku kirik on valmis leevendama oma taunivat hoiakut rasestumisvastaste vahendite suhtes, kui teemaks on Zika viiruse riskipiirkondades elavad naised.

Mehhikost naasev usujuht rõhutas lennukis ajakirjanikele, kes olid küsinud temalt Zika viiruse leviku kohta Ladina-Ameerikas, et abort on endiselt kuritegu, kuid rasestumisest hoidumist ei maksa pidada «absoluutseks kurjuseks», kirjutab ERR uudised.

Paavsti sõnul on raseduse vältimine mõistetav  mõnes olukorras, nagu praegusel hetkel (Zika viiruse leviku puhul - toim), või aastatel 1963–1978, kui paavst Paulus VI otsustas lubada kasutada rasestumisvastaseid vahendeid nunnadel, keda ähvardas Aafrikas vägistamisoht.

Zika viirus on ohtlik väidetavalt seetõttu, et see võib ema kõhus oleva lapse aju arengut tõsiselt pidurdada ehk tekitada mikrotsefaaliana tuntud arenguhäiret. Näiteks Brasiilias on viimasel ajal sündinud tuhandeid alaarenenud ajuga beebisid.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles