Neli suuremat võtavad enamiku kiirabirahast

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kiirabi
Tallinna kiirabi Foto: Mihkel Maripuu

Terviseameti andmetel on Eestis sel aastal 11 haiglat või ettevõtet, kes pakuvad kiirabiteenust. Nende vahel jagatakse 38,6 mln eurot, aga neli suuremat võtavad kaks kolmandikku endale.

Kõige suuremas mahus annab terviseamet kiirabiteenuse osutamiseks raha Tartu ülikooli kliinikumile, mis opereerib Tartu kiirabi kaudu, vahendab Terviseuudised terviseameti andmeid. Tartu kiirabi saab sel aastal kiirabile mõeldud kogukulust 23,5 protsenti ehk 9,1 mln eurot kokku 38,6 miljonist eurost.

Teisel kohal on Tallinna kiirabi 8,1 mln euroga, kolmandal Karell kiirabi 6,3 mln euroga ja neljas Põhja-Eesti regionaalhaigla ligi 5,4 mln euroga. Need neli suuremat võtavad eelarvest 75 protsenti. Kõige väiksem kiirabiteenuse pakkuja on Tallinna lastehaigla 311 000 euroga.

Kui vaadata täpsemalt, kuidas raha jaguneb, siis näiteks 6,8 mln läheb arstibrigaadidele ja 22,6 mln eurot õebrigaadidele. Tõenäosus sattuda kokku kiirabi õebrigaadiga on suur, sest kokku on Eestis 19 arstibrigaadi 83 õebrigaadi vastu.

Kiirabiautode kütusele on tänavu planeeritud alla 800 000 euro.

Täpsemalt saab tabeliga tutvuda terviseameti kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles