Erakliinikute arstid hakkavad kandma lühikeste käistega kitleid

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Saksamaa erakliinikute kontsern Asklepios  otsustas hiljuti, et patsientide kaitsmiseks multiresistentsete bakterite eest hakkavad sealsed arstid kandma lühikese käisega kitleid.

Kahel kolmandikul Saksa haiglapatsientidest on hirm nakatuda multiresistentsete bakteritega, mille vastu suur osa ravimeid ei aita, kirjutab ajaleht Die Welt. Sellele on reageerinud suur erakliinikute kontsern Asklepios, millele kuuluvad ka mitmed luksushotellid. Ligikaudu sajas Asklepiose grupile kuuluvas asutuses kaotatakse ära traditsioonilised pika käisega arstikitlid. Selle asemel hakkavad arstid kandma lühikese käistega kitleid, mille värv jääb siiski endiselt valgeks.

Otsuse ajendiks on nakkuste kontrolli ja ennetamisega tegeleva riikliku Robert Kochi instituudi ja maailma terviseorganisatsiooni soovitus. Mõlemad näitasid uuringutes, et pikematel kitlitel leidub sagedamini haigusetekitajaid, mis sattuvad arsti kitlilt kergesti järgmiste patsientideni. Asklepiose kliinikud on esimesed Saksamaal, kus selline meede haiglaarsti kitlite puhul kasutusele võetakse. Teisi erialasid esindavad meedikud kannavad aga juba praegugi mitmel pool lühikese käisega kitleid.

Uus kord toob muutusi enam kui 30 000 Asklepiose haiglate töötajale. Esimesena viiakse see sisse Hamburg-Harburgi kliinikus ja juuniks peaks see kehtima kõigis Asklepiose grupi haiglates.

Eestis kannavad näiteks paljud perearstid juba aastaid lühikeste käistega kitleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles