Kolm jooki, mis aitavad kaalu langetada

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvi asemel oleks parem juua rohkelt vett.
Kohvi asemel oleks parem juua rohkelt vett. Foto: Panther Media/Scanpix

Kaalujälgijad tarbivad sageli sidrunivett, kuigi tegelikult tasuks juua hoopis kohvi, jäävett või rohelist teed. 

Portaal Prevention selgitab, miks kaalujälgijal tasub tarbida just neid jooke. 

Kohv

Seda kutsutakse lausa n-ö naturaalseks energiajoogiks. Uuringud on näidanud, et juues kaks või kolm tassi kohvi enne treeningut, suudab inimene treenida kauem ja taluda suuremat koormust kui ilma kofeiini tarbimata. Samas tasub kaalujälgijal tarbida musta kohvi, mitte muuta seda koore ja suhkruga kaloririkkamaks. 

Jääga vesi 

Külma jooki tarbides kulutab keha selle soojendamiseks energiat ehk põletab kilokaloreid. Tarbides veidi üle 700 ml jäävett võib keha kulutada kuni 100 kilokalorit selle soojendamiseks. 

Roheline tee 

Lisaks sellele, et roheline tee ei sisalda kaloried, aitab see ka kiirendada rasvapõletust ja vähendada kaalu. Näiteks hiljuti ajakirjas Journal of the American College of Nutrition avaldatud uuringust selgus, et katsealused, kes jõid kahe kuu jooksul iga päev neli tassi rohelist teed, kaotasid kuus oma kehakaalust umbes 2,5 kilogrammi rohkem kui need, kes ei jõid vaid vett. Teises uuringus, mis avaldati 2013. aastal ajakirjas European Journal of Nutrition, selgus, et regulaarselt rohelist teed joovad inimesed kaaluvad vähem ning neil on ka peenem talje, kui neil, kes seda ei tee. Kaalujälgijal tasub juua eelkõige puhast rohelist teed, mitte näiteks sellemaitselisi pudelisse villitud jooke, kuhu on lisatud sageli ka suhkrut. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles