Riik annab hasartmängusõltlastele tasuta abi

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hasartmängija
Hasartmängija Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Hasartmängusõltuvuse nõustamiskeskus jätkab ka käesoleval aastal mängusõltuvuses inimeste tasuta nõustamist.

Hasartmängusõltuvuse nõustamiskeskuses saavad tasuta nõustamist ja psühhoteraapiat mängusõltuvuses inimesed ja nende lähedased nii eesti kui vene keeles Tallinnas ja Tartus, vahendab keskus.

Aastal 2014 läbi viidud uuringu «Eesti elanike kokkupuuted hasartmängudega» tulemused viitavad, et Eestis kuulub mängusõltuvuse riskirühma neli protsenti 15-74-aastastest elanikest. Seoses mänguvõimalustega internetis on riskirühma kuulujate hulgas palju õpilasi ja üliõpilasi. Seetõttu on Hasartmängusõltuvuse nõustamiskeskusesse nõustamisele oodatud ka arvuti- ja internetisõltuvusega lapsed, noored ja täiskasvanud.

Abivajajad saavad vastuvõtule registreeruda, helistades MÄNGURILIINI numbrile 15410. Lisaks individuaalsele psühhoteraapiale on võimalik avi saada ka e-nõustamise vahendusel. Rohkem infot HNK kodulehelt.

Hasartmängusõltuvuse nõustamiskeskuse tegevust toetab hasartmängumaksu nõukogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles