Gripp nõudis eelmisel nädalal veel kolm elu

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel nädalal surid grippi üks nooruk ja kaks vanemaealist inimest.
Eelmisel nädalal surid grippi üks nooruk ja kaks vanemaealist inimest. Foto: Anthony Devlin/PA Wire/PA Images/Scanpix

Terviseameti sõnul surid eelmisel nädalal grippi 14-aastane nooruk ja kaks vanemaealist inimest. Kokku on grippi sel aastal surnud 12 inimest.

Möödunud nädalal pöördus arstide poole ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu 6048 haigestunut, neist üle 52 protsendi olid lapsed.

Haigestunute üldarv vähenes eelneva nädalaga võrreldes 16 protsenti. Gripitaoliste haigestumiste arv langes eelmisel nädalal 23 protsendi võrra. Haigestumine langes kõigis vanusrühmades. Terviseameti andmetel on sel hooajal gripi tõttu surnud 12 inimest vanuses 14 – 91 eluaastat. Kõik gripi tõttu surnud inimesed kuulusid riskirühmadesse.

Keskmine grippi haigestumus 100 000 elaniku kohta oli 460,5. Eesti keskmisest suurem oli viirusnakkustesse haigestumus Harjumaal, Ida-Virumaal, Narvas, Lääne-, Rapla- ja Viljandimaal. Haigestumus on enamikes maakondades langenud, mõnel pool püsinud samal tasemel. Grippi haigestumuse intensiivsust võib nüüdsest küll madalaks hinnata, kuid see siiski veel paljudes Eesti kohtades levinud.

Gripiviiruste osakaal moodustas 64 protsenti kõikidest ringluses olevatest viirustest. Laboratoorse kinnituse said 185 gripiviirust, neist 89 olid A- ja 96 B-gripiviirused. 19-st alatüpeeritud A gripiviirusest olid kõik A(H1N1)pdm09.  Täpsemalt määratleti ka kolm B gripiviirust, kõik olid viiruse Victoria tüvi. 

E-Tervise andmetel on hooaja algusest gripi tõttu haiglaravi vajanud 621 inimest, neist vaid 19 protsenti olid vanemaealised (65+),  üle 21 protsendi olid inimesed vanuses 19-64, lapsi vanusrühmas 0-4 oli haiglasse sattunute hulgas ligi 30 protsenti.

Alates jaanuari lõpust on vajanud gripi tõttu intensiivravi 42 riskirühmadesse kuulunud inimest, neist kaks olid lapsed vanuses seitse ja 13 aastat, vanusrühmas  29–64 vajas intensiivravi 18 inimest ning  21 inimest olid vähemalt 65-aastased.

Kaasuvatest haigustest olid esikohal südame- ja veresoonkonna haigused. Andmed intensiivravi vajanute vaktsineerimise kohta kas puudusid või on kindlalt teada, et inimesed ei olnud vaktsineeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles