Eesti joogaõpetaja sõnul on maailma lihtne murevabaks muuta (2)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joogast võib olla abi vaimse tasakaalu saavutamisel.
Joogast võib olla abi vaimse tasakaalu saavutamisel. Foto: Caters News Agency/Scanpix

«Sa õpid ära tehnoloogia, kuidas see käib. See käib väga lihtsalt. Vabastad selle, su kurbus on läinud ja kõik need asjad on kadunud. Kannatused on lõppenud,» kirjeldas teadliku muutuse kunsti (TMK) rajaja Ingvar Villido ETV saates «Pealtnägija».

Kõlab nagu järjekordne katteta lubadus ühelt järjekordselt eneseabigurult, kuid selle Eestis välja töötatud salapärase õpetuse ehk teadliku muutuse kunsti tõhusust on valmis käsi piiblil kinnitama väga paljud Eesti kuulsad ja edukad, vahendab ERR.

Näiteks muusik Tõnis Mägi, sel aastal presidendilt teenetemärgi pälvinud moelooja Reet Aus, sarjadest «Viimane võmm» ja «Saame kokku Tomi juures» tuntud näitleja Robert Annus, arengufondi nõukogu esimees Ville Jehe ja endine saatejuht Aigi Vahing on vaid murdosa neist, kes ütlevad, et pärast TMK enda ellu toomist pole miski enam endine.

TMK õpetuse väljatöötaja, täna 54-aastaseks saav Lilleoru ökoküla rajaja ja joogaõpetaja Ingvar Villido sõnul baseerub õpetus lühidalt kokku võttes kriya joogast pärit viie keha süsteemil, mille järgi pole inimesel mitte ainult see silmaga nähtav füüsiline keha, vaid täpselt sama olulised ja iseseisvad on ka inimese emotsionaalne ja mentaalne keha.

Selleks, et seda kunsti täielikult mõista ja vajalikud tehnikad omandada, tuleks läbida viiekursuseline tsükkel, kuid algteadmiste saamiseks ja esimeste märgatavate muutusteni jõudmiseks piisab juba kahepäevasest loengust, mille eest tuleb välja käia üsna krõbedad 200 eurot.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles