Ingerainen: riigil pole ülevaadet inimeste tervisevajadustest

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Üle Eesti loodavad tervisekeskused peaksid vähendama eriarsti ravijärjekordi ja leevendama haiglate erakorraliste meditsiini osakondade (EMO) koormust, sest ühes nendega kasvab sotsiaalministeeriumi kinnitusel keskustes ka perearstide ravivõimekus.

Tänase seisuga on sotsiaalministeeriumile esitatud kaks investeeringutaotlust tervisekeskuse loomiseks, vahendab ERR uudisteportaal.

Sotsiaalministeeriumi tervishoiuvõrgu juhi Heli Paluste sõnul saaks perearstide või pereõdede tööajaväline vastuvõtt toimuda ikkagi tervisekeskustes ning mitme perearsti ja -õe koostöös. Paluste lisas, et osa vastuvõtte saaks toimuda õhtuti ja laupäeviti, aga ka võib olla pühapäeviti.

Perearstide seltsi juhi Diana Ingeraineni sõnul leevendavad tervisekeskused kindlasti olukorda, kuid seltsi häirib asjaolu, et riigil pole ülevaadet «järjekorras olevate» inimeste tervisevajadusest. Ühtlasi puudub ka ühtne registreerimissüsteem ehk riik üritab tervishoiusüsteemi parandada tükikaupa ega näe tervikpilti.

«Kui praegu oleme välja arendanud ja investeerinud suured summad EMO-sse, siis jääb selgusetuks, mis on see tegevus, mis jääb sinna ja mis tegevus hakkab toimuma perearstikeskustes,» selgitas Ingerainen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles