Ossinovski lubab Narva haiglale miljonit eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva haigla
Narva haigla Foto: Liis Treimann

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski kinnitas, et valitsus on valmis Narva haiglat toetama miljoni euro ulatuses, kui see võrgustuks Ida-Viru keskhaiglaga ja kaasajastaks oma erakorralise meditsiini osakonna.

Tervise- ja tööministri Jevgeni Ossinovski sõnul näitavad ministeeriumi analüüsid, et üldhaiglad, nagu Narva haigla, ei ole enam võimelised iseseisvalt tegutsedes tagama vajalikul määral eriarstiabi, sest noored arstid eelistavad töökoha valikult kõrgema astme haiglaid, kirjutab Med24. Ministri sõnul on enamik Eesti üldhaiglatest ka ise probleemi tunnistanud ja asunud eriarstiabi kohapealseks tagamiseks tegema koostööd kõrgema etapi haiglatega.

Terviseameti andmetel on täna Narva haigla arstide keskmine vanus 59,4 aastat. Noorim arst on 38-aastane, vanim 84-aastane, üle 70-aastaseid arste on 17 (18 protsenti) ja üle  60-aastaseid arste 47 (49 protsenti). Noori arste ei ole Narva haiglasse juba aastaid tööle läinud. Ossinovski sõnul suudab Narva haigla enamikel arstlikel erialadel, kus Narva haigla peaks täna paikkonna elanikele tervishoiuteenuste kättesaadavuse tagama, katta vajalikust mahust vaid 30–50 protsenti. Sellised erialad on näiteks ambulatoorne üldkirurgia, dermatoveneroloogia, günekoloogia, psühhiaatria ja taastusravi.

«Narva haigla võimekuse tõstmiseks ja jätkusuutlikkuse tagamiseks teen Narva haigla asutajale ja Narva haigla juhtkonnale ettepaneku alustada koheselt läbirääkimisi Ida-Viru keskhaiglaga eesmärgiga formaliseerida haiglatevaheline koostöö ja kaasata keskhaiglat Narva haiglas kohapeal teenuse pakkumise parandamisse ning ravikvaliteedi arendamisse,» teatas minister.

«Soovides mitmekülgselt panustada Narva haigla arengusse on Vabariigi Valitsus valmis Narva haiglat eelpoolmainitud koostöö korral toetama miljoni euro ulatuses Narva haigla funktsionaalse arengukava väljatöötamises koostöös Ida-Viru Keskhaiglaga ja erakorralise meditsiini osakonna infrastruktuuri kaasajastamises,» lubas Ossinovski.

Seni on riik toetanud Raplamaa, Läänemaa, Lõuna-Eesti haigla ja Valga haigla võrgustumist kõrgema astme haiglatega ja seda on kavas ka tulevikus toetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles