Väike laps sattus pipragaasi tõttu haiglasse

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pipragaas.
Pipragaas. Foto: Erik Prozes

Hiljuti viidi Austrias silmavigastustega haiglasse kaheaastane tüdrukutirts, kes oli endale silma piserdanud pipragaasi.

Hooletu ümberkäimine pipragaasi ja teiste enesekaitserelvadega võib halvasti lõppeda ja nüüd näitab seda ka üks kaheaastase tüdruku juhtum, vahendab Austria raadiokanal Life Radio.

Ülem-Austrias viidi selle nädala alguses haiglasse kaheaastane plikatirts, kes mängis pipragaasiga ja piserdas seda endale silma. Praegu ei ole veel täpselt teada, kuidas see relv lapse kätte sattus. Esialgsetel andmetel leidis tüdruk pipragaasi köögilaua all mängides. Laua ümber istusid tema vanaema, isa ja üks nende tuttav. Gaasi oli enesekaitseks ostnud tüdruku 29-aastane ema hirmust sissetungijate ees.

Kuigi tegelikult on enesekaitserelvade lapse kätte andmine Austrias rangelt keelatud, sattud pipragaas lapse kätte. Ta näris gaasipurgi kaant ja eemaldas kogemata turvaluku. Siis vajutas laps nupule, misjärel paiskus talle näkku hulk põletavat gaasi.

Väike laps sattus paanikasse ja ei saanud enam hingata. Vanemad kutsusid kohe kiirabi, kes saatis lapse aitamiseks välja helikopteri. Selleks ajaks, kui meedikud kopteriga kohale jõudsid, oli aga laps niivõrd rahunenud, et ta sai kiirabiautoga Linzi ülikooli kliinikumi toimetada. Arstide sõnul ei tekkinud lapsel õnneks püsivaid kahjustusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles