Uus riigireform kaalub sotsiaalvaldkondade ühendamist

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann / Postimees

Seoses plaanitava riigireformiga kirjutas tänane Postimees, et rahandusministeerium ja kantslerid nimetasid korrigeerimist vajavad valdkonnad. Nende ettepanekul võiks analüüsida sotsiaalvaldkonnas terviseameti, ravimiameti, tervise arengu instituudi ja E-tervise SA ühendamist.

«Haigekassal ja sotsiaalministeeriumil oleks lihtsam suhelda ühe korraliku asutusega, kus on protseduurid selged, kui nelja erinevaga,» ütles rahandusministeeriumi nõunik Raido Roop.

Probleem olevat selles, et kõiki erinevaid asutusi peab rahandusministeerium auditeerima ja lihtsam on auditeerida üht kui kaheksat. «See vähendaks töökoormust ja ühtlasi muudaks süsteemi taotlejatele läbipaistvamaks, kuna enam ei pea toetusi küsima eri kohtadest,» põhjendas Roop.

Terviseamet avalike suhete juht Iiris Saluri sõnas, et kuna analüüs on alles käsil, siis on raske midagi konkreetselt kommenteerida, sest ühtegi konkreetset otsust veel ei ole.

TAI avalike suhete nõunik Maris Jakobsoni sõnul on TAI praegu osalemas sotsiaalministeeriumi poolt läbiviidavas terviseasutuste funktsioonide analüüsis.

Sotsiaalministeeriumi andmetel viiakse järgnevatel kuudel läbi ministeeriumi tervise-, e-teenuste ja innovatsioonivaldkonna, terviseameti, ravimiameti ja TAI tegevuste analüüs ning üle vaadatakse ka Eesti E-tervise SA ja haigekassaga seonduvad funktsioonid.

 «Töötame analüüsis kaasa ja otsime parimaid viise, kuidas tervise teadus- ja arendustegevuse eesmärke saavutada. Kommenteerime siis, kui see analüüs ja ettepanekud hakkavad selgemat kuju võtma,» sõnas Jakobson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles