Seadus keelab sotsiaaltöötajatel eakate sõidutamise

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikses vallas invatakso juhile tööd ei jagu.
Väikses vallas invatakso juhile tööd ei jagu. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Seni on valla sotsiaaltöötajad eakaid vajaduse korral linna asju ajama sõidutanud heast tahtest, siis 1. jaanuarist kehtima hakanud uus sotsiaalhoolekande seadus teeb sõiduteenuse pakkumise kohustuslikuks, kuid samas ei tohi ametnikud seda enam teha.

«Inimeste veoteenust peab ikkagi osutama selleks ettenähtud isik, et sotsiaaltöötaja kindlasti ei ole selleks inimeseks,» vahendas ERR uudised Võrumaa Arenguagentuuri sotsiaalvaldkonna projektijuht Kadri Kangro intervjuud «Aktuaalsele kaamerale».

Sotsiaalministeeriumi sõnul ei saa see olla aga põhjus, miks teenust mitte osutada, ehk kui sotsiaaltöötaja ei tohi seda teha, siis tuleb tööle võtta inimene, kes tohib.

Võru linna sotsiaaltöö spetsialisti Eve Breidkasi sõnul pole näiteks Võru linnas pakkuda selle töö peale täiskoormust. Ja kuna seni on aidatud vaid neid, kes ise abi küsinud, siis pole ka enamikus omavalitsustes tegelikult teada, kui palju üldse on inimesi, kes vajavad sotsiaal- ja invatransporti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles