Zika on jõudnud Filipiinidele (1)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvatakse, et Zika võib põhjustada mikrotsefaaliat.
Arvatakse, et Zika võib põhjustada mikrotsefaaliat. Foto: Andre Penner/AP/Scanpix

Kui varem on Zika reisi pealt kaasa toodud eelkõige Ladina-Ameerikast, siis nüüd on sellesse viirusesse nakatunud ka jaanuaris Filipiine külastanud ameeriklanna.

Jaanuaris Filipiine külastanud ameeriklannal diagnoositi USAs Zika-viirus, vahendab ABC News. Filipiinide terviseminister Janette Garini sõnul teevad Filipiinid nüüd tihedat koostööd Ameerika Ühendriikide haiguste tõrje ja kontrolli keskusega, selleks et saada rohkem teavet nakatunud naise ja selle koht, kus ta 2.–28. jaanuaril Filipiinidel olles täpselt viibis.

Filipiinide terviseministeeriumi pressiesindaja dr Lyndon Lee Suy sõnul ilmnesid ameeriklannal Zika-viirusele viitavad sümptomid Filipiinidel viibimise viimasel päeval, kuid tal ei diagnoositud viirust enne Ameerika Ühendriikidesse tagasi jõudmist.

Garin lisas, et kui naine sai Zika Filipiinidelt, siis on see teadaolevalt teine Zika juhtum riigi ajaloos. Ta rõhutas, et Zika massilisest levimisest riigis ei ole ühtegi märki. Garini sõnul ei ole paanikaks küll põhjust, kuid filipiinlased peaksid nüüd siiski asuma sääskede levikut piirama.

Viimati nakatus Filipiinidel Zika-viirusesse 2012. aastal 15-aastane poiss, kes sai nakkuse Cebu linnast ja paranes täielikult pärast kolmenädalast ravi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles